Hlavní obsah

Manželku muž zbil, dceru pokousal, polonahý pak vyskočil z balkónu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Jako smyslů zbavený si ve čtvrtek kolem poledne počínal v Přerově 59letý muž. Nejprve brutálně zbil svou o sedm let mladší manželku, poškrábal a pokousal osmnáctiletou dceru a pak vyskočil polonahý z balkónu v prvním poschodí domu. Utrpěl přitom zlomeninu dvou žeber. Přesto z místa utekl a nakonec ještě zaútočil na policisty.

Foto: Policie ČR

Článek

„Muž svou manželku napadl údery pěstmi i do obličeje. Nezdráhal se ženu kopat do břicha. Incidentu byla přítomna i jejich dcera, která přispěchala matce na pomoc. Ani ta však nebyla ušetřena otcovy agresivity. Dívku poškrábal a kousl ji do ukazováčku pravé ruky.,“ řekla Právu v pátek přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Muž pak podle ní nečekaně vyskočil z balkónu bytu v prvním poschodí domu. „Tím si způsobil zlomeninu dvou žeber. Následně z místa odešel, i když nebyl obutý a na sobě měl jen spodní prádlo,“ uvedla mluvčí.

Hrozí mu až tři roky za mřížemi

Policisté muže našli na křižovatce ulic Kozlovská a Bajerova v Přerově, kde vstoupil do vozovky před přijíždějící auto, a ohrozil tak svůj život.

„Policisté chtěli, aby je následoval, což odmítl a jednoho z nich odsunul rukou a dal se na útěk. Po jeho dopadení ho policisté za pomoci donucovacích prostředků zajistili, protože se aktivně bránil, kopal kolem sebe a útočil,“ konstatovala Zajícová.

Muž se léčí pro duševní poruchu a lékař rozhodl o jeho umístění v psychiatrické léčebně v Kroměříži. Napadená žena byla ošetřena v přerovské nemocnici, dívka ošetření nepotřebovala. Během útoku poškodil násilník ženě mobilní telefon, kterým hodil o zem.

„Policisté případ šetří pro pokus ublížení na zdraví s tříletou trestní sazbou odnětí svobody. Obě napadené daly souhlas s trestním stíháním otce a manžela,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám