Hlavní obsah

Mladý narkoman vtrhnul do bytu seniorů, tam vraždil i kladivem

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov
Aktualizováno

Trutnovští policisté byli ve středu před půl jednou přivoláni do jednoho z činžovních domů, kde příbuzní našli vážně zraněné starší manžele. V době příjezdu kriminálky jevil známky života jen 95letý muž, jeho manželka byla již mrtvá. Hned první pohled na místě činu naznačoval, že v bytě seniorů došlo k vraždě.

Policie zajišťuje stopy u manželů, kteří se stali terčem vražedného útokuVideo: Policie ČR

 
Článek

Žena utrpěla těžká poranění na hlavě. „Muž byl s mnohočetnými poraněními převezen v kritickém stavu do nemocnice, kde byl operován. Do této chvíle nebyl schopen poskytnout svědectví. Jeho stav je stále vážný,“ uvedl Luděk Čížek z krajského ředitelství policie v Hradci Králové.

Po šesti hodinách se kriminalistům podařilo zadržet pravděpodobného pachatele. Jejím osmnáctiletý mladík z Trutnova, který se k činu přiznal. Brutalita, s níž byl útok proti seniorům veden, měla podle kriminalistů pouze dvě vysvětlení. Spáchat ho mohl pouze duševně nemocný pachatel nebo narkoman.

Vraždil kvůli sousedskému sporu

„Tato verze se nakonec ukázala jako správná. Vytipovali jsme patnáct toxikomanů z Trutnova, které jsme přivedli k výslechu. Mezi nimi byl skutečně i později obviněný,“ uvedl Petr Čížek, vedoucí oddělení obecné kriminality v Trutnově.

Podle výpovědi zadrženého je prozatím zřejmé, že ho k činu vedl sousedský spor. Do bytu se údajně dostal přes fyzický odpor důchodce, který se pokoušel proti jeho vstupu do bytu aktivně bránit. Mladík postupně na oba zaútočil, bodal je nožem a bil pěstí do obličeje. K útoku použil i menší kladivo. Obě zbraně našel v bytě a později je odhodil do kanalizace, kde je našli policisté.

Foto: Policie ČR

Místo činu v trutnovském činžovním domě

Pachatel, který má základní vzdělání, nikdy nepracoval. Přes jeho velmi mladý věk byl v minulosti již několikrát trestně stíhán pro drogové delikty a majetkovou trestnou činnost. „Nyní je aktuálně podána na soudu obžaloba pro trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodala mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Kriminalisté podají návrh na uvalení vazby. Pokud bude obviněný mladík odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody až na 20 let, případně trest výjimečný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám