Hlavní obsah

Vrchní soud zrušil trest pro rodiče „vlčích dětí“ a případ vrátil k novému projednání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vrchní soud v Praze zrušil ve čtvrtek původní verdikt pro rodiče tzv. „vlčích dětí.“ Ti své děti nepustili od narození z bytu v centru Prahy. VS vrátil věc zpět městskému soudu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Eskorta přivádí otce dětí k soudu.

Článek

Podle odvolacího senátu původní soud zatím neprokázal oběma rodičům týrání jejich dětí, proto žádá doplnění důkazů, především v podobě výslechů lékařek a doplnění znaleckých posudků. Zároveň ale soud naznačil, že se rodiče spíše dopustili zanedbání povinné výživy a ohrožování mravní výchovy mládeže, kde jim hrozí výrazně mírnější tresty.

Městský soud rozhodl v případu na začátku letošního ledna. Otce dětí poslal na osm let do vězení, žena dostala tři roky podmíněně s odkladem na pět let. Oba soud shledal vinné z týrání svěřené osoby. Otec dětí se na místě odvolal, rozsudek tak nebyl pravomocný.

Nižší trest původně vyměřil městský soud matce dětí údajně s ohledem na mínění znalců, že pod vlivem svého manžela jednala ve stavu snížené příčetnosti. Kromě podmínky jí však nařídil i psychiatrickou léčbu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Matka dětí přichází k soudu.

„Kombinace léčení a podmíněného trestu bude mít na její resocializaci lepší vliv než jakýkoli nepodmíněný trest,“ uvedl v lednu předseda senátu Kamil Kydalka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám