Hlavní obsah

Počet obětí dopravních nehod byl v únoru druhý nejnižší za 20 let

V únoru zemřelo při dopravních nehodách v Česku podle policejních statistik 31 lidí. Za uplynulých 20 let bylo v témže období méně usmrcených na silnicích jen předloni, kdy zahynulo třicet lidí. Naopak nejtragičtější únory připadají na roky 1999 a 2000, kdy si kolize vyžádaly shodně 92 lidských životů. Loňská únorová bilance čítá 51 obětí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejvíce mrtvých v letošním měsíci, který byl vzhledem k přestupnému roku o den delší, zaznamenali policisté při nehodách 27. února. Na silnicích v onen den zahynulo pět lidí. Čtyři lidské životy si vyžádaly havárie 13. února. Naopak celkem 14 dnů se obešlo bez ztrát na životech, přičemž šest takových dnů následovalo těsně za sebou.

Nikdo nezemřel při nehodách ani poslední únorový den, přesto byli policisté k haváriím často voláni. Například na Jičínsku řešili případ před školou v Železnici, kde neznámý řidič po ránu srazil pětiletého chlapce. Řidič z místa ujel a hoch skončil s podezřením na poranění hlavy v nemocnici.

Odpoledne pak na přejezdu v Kašticích na Lounsku narazil rychlík s asi 20 cestujícími do kamionu a vykolejil. Jeden člověk utrpěl při tom středně těžké zranění a šest dalších bylo lehce zraněno. [celá zpráva]

Rychlík vykolejil po srážce s kamiónem u PodbořanVideo: Právo

Policie během měsíce ale vyjížděla i k několika kolizím, při kterých zemřelo více lidí najednou. Například 18. února při čelním střetu dvou osobních aut u Lužan na Plzeňsku zahynuli dva mladíci. [celá zpráva]

O šest dnů dříve se na rychlostní silnici R10 u Brandýsa nad Labem srazila tři auta a v jednom z nich zemřel manželský pár. Další dva lidé, řidič a jeho spolujezdkyně, zahynuli čtvrtý únorový den v autě, které se srazilo s vlakem na železničním přejezdu u Butovsi na Jičínsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám