Hlavní obsah

Na přejezdu u Podbořan vykolejil rychlík, leží na boku

Novinky, pno, pit, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podbořany
Aktualizováno

U Podbořan se na železničním přejezdu srazil nákladní automobil s vlakem. Podle prvních informací záchranářů skončil jeden vagón soupravy na boku. Z 27 cestujících ve vlaku utrpělo zranění lehčího rázu pět lidí, jeden člověk musel být se zraněním střední závažnosti přepraven letecky do nemocnice.

Rychlík vykolejil po srážce s kamiónem u PodbořanVideo: Právo

 
Článek

Na přejezdu v Podbořanech-Kašticích se srazil kamión a motorový vlak. Informaci potvrdil mluvčí krajských hasičů Ústeckého kraje Lukáš Marvan s tím, že na místo vyjely jednotky ze Žatce, Podbořan, Chomutova a Krásného Dvora. „Vlak při nárazu vykolejil a leží na boku,“ uvedl. Podle dodatečných informací vykolejily oba vozy soupravy, z toho jeden leží na boku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Mapy.cz

Záchranáři k neštěstí vyslali sanitní vozy a vrtulník.

Nehoda se podle mluvčího Českých drah stala patnáct minut po druhé hodině odpoledne. "V té chvíli mělo jet v rychlíku asi dvacet lidí, zraněno je celkem šest lidí, z toho jedna osoba vážně," řekl Novinkám Radek Joklík.

Foto: Jan Beránek, ČTK

Na Lounsku po střetu s kamiónem vykolejil rychlík.

"Na přejezdu je světelná signalizace. Zda byla v provozu, bude inspekce teprve zjišťovat," řekl mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Dráhy zajistily pro ostatní cestující náhradní dopravu autobusem. Nehoda se stala mezi Kašticemi a Podbořany.

Foto: Jan Beránek, ČTK

Na Lounsku po střetu s kamiónem vykolejil rychlík.

Na místě zasahují záchranáři ze dvou krajů, kromě Letecké záchranné služby i větší množství sanitek a lékařských posádek.

Reklama

Výběr článků

Načítám