Hlavní obsah

Muž se rozhodl, že bude bydlet v opuštěné Krejčířově vile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté v Černošicích u Prahy zadrželi šestatřicetiletého muže, který se podle jejich informací už podruhé vloupal do vily uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře. Dozvěděl se, že její majitel je v zahraničí, a dům je proto dlouhodobě neobydlený.

Článek

Policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová potvrdila, že policisté zatkli muže, který se do objektu v Černošicích vloupal už loni v létě a minulý týden byl propuštěn z vazby.

Muž podle Zatloukalové loni při výkonu jiného trestu našel v novinách fotografii domu, který je dlouhodobě opuštěný, a tak se rozhodl, že tam bude bydlet.

Policisté na něj přišli loni v srpnu po třech dnech. Stejně jako nyní nic neukradl, jen v domě hospodařil.

Dveře vylomil pohrabáčem

Do objektu se podle Zatloukalové vrátil zpět o víkendu poté, co vstupní dveře vylomil pohrabáčem. Policii a strážníky na to upozornila elektronická signalizace. "Řekl nám, že z médií ví, že majitel tohoto domu je dlouhodobě v zahraničí a že je dům neobydlený," uvedla Zatloukalová.

Policisté ve vile našli také jeho občanský průkaz, do kterého si vlastnoručně vyplnil "novou adresu" se sídlem, kam se vloupal. Policie opět podá návrh na uvalení vazby.

Krejčíř z vily uprchl během domovní prohlídky v roce 2005. Skrýval se na Seychelách, odtamtud se dostal do Jihoafrické republiky. Tam je nyní podezříván z podvodu a podílu na ozbrojené loupeži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám