Hlavní obsah

Zloděj rozbil okno vánočním stromkem, pak ukradl zbraně

Právo, Miloslav Hradil

Přerovským kriminalistům se podařilo dopadnout zloděje, který se první únorový víkend vloupal do rodinného domu v obci Kokory na Přerovsku. Využil k tomu dobu, kdy se majitelé bavili na místním plese. Pomocí vyhozeného vánočního stromku rozbil okno, následně z domu odcizil pět dlouhých střelných zbraní a další cennosti.

Foto: Policie ČR

Jedna ze střelných zbraní, které zloděj odcizil.

Článek

„Do objektu se dostal po rozbití skleněné výplně zadních vchodových dveří, k čemuž použil vyhozený vánoční stromeček, který našel na pozemku rodinného domu. Z šatny odcizil čtyři brokovnice a jednu kulovnici a na stejném místě odcizil i 10 nábojů do kulovnice,“ řekla Právu ve středu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Z domu si podle ní zloděj odnesl i tři mobilní telefony, fotoaparát, notebook, zlatý řetízek s přívěskem, šest prstenů z bílého kovu, kartón cigaret a 15 liber. Škoda, kterou pachatel způsobil, byla vyčíslena na 89 170 korun.

„Policisté na případu intenzivně pracovali a podařilo se jim pachatele odhalit a zbraně zajistit. V úterý byl 27letý muž zadržen, umístěn do policejní cely a byl obviněn z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a nedovoleného ozbrojování, za které mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi,“ uvedla mluvčí.

Policisté zjistili, že se jedná o nenapravitelného recidivistu, který byl již v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen a vazebně stíhán. Státnímu zástupci byl ve středu dán podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby.

„Spolu s ním byl obviněn také 37letý muž z trestných činů nedovoleného ozbrojování a podílnictví. Ten odcizené zbraně jednu dobu u sebe přechovával. Zbraně oba společně ukrývali na různých místech,“ dodala Zajícová.

Reklama

Výběr článků

Načítám