Hlavní obsah

Děti si v Ostravě hrály s telefonem, policii a hasiče to stálo 11 tisíc

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Hloupá dětská hra s telefonem spící matky způsobila v Ostravě několik výjezdů policistů, hasičů i sanitky s lékařem. K sérii planých poplachů došlo už na Silvestra, policie ale případ teprve nyní zveřejnila s tím, že vyšetřování bude s ohledem na věk pachatelů odloženo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V poslední den roku zaznamenaly tísňové linky v Ostravě hned čtyři zoufalá volání o pomoc. Nejprve volající oznámil časně ráno ohrožení skupiny lidí třemi ozbrojenými pachateli. Krátce poté přišlo oznámení o bodném poranění muže.

„Na místo kromě policistů vyjelo i vozidlo rychlé záchranné služby s lékařem. Během tří minut následovalo třetí oznámení, tentokrát o tom, že došlo k požáru objektu v Ostravě. Na místo vyjely tři vozy hasičů,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Při čtvrtém oznámení dětský hlas sděloval, že došlo ke rvačce a že má strach, načež oznamovatel zavěsil.

„K oznamovaným událostem mělo dojít na odlišných místech. Policisté zjistili, že k žádné z oznámených událostí nedošlo,“ dodala mluvčí.

Na dotaz, proč byl případ zveřejněn až teď, řekla, že skutečně delší dobu trvalo, než se podařilo prokázat, kdo přesně z telefonu volal, protože ho užívalo více osob.

„Bylo zjištěno, že podezřelými jsou děti ve věku 9 a 7 let, které si měly hrát s telefonem v době, kdy matka spala. Vzhledem k věku podezřelých osob je trestní stíhání nepřípustné, nezbývá než věc odložit,“ dodala policejní mluvčí s tím, že škoda způsobená marnými výjezdy vozidly Integrovaného záchranného systému byla dosud vyčíslena na téměř 11 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám