Hlavní obsah

Lupiči na muže zaútočili v jeho bytě hořícím polštářem

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Neobvyklou loupež, při které pachatelé jako zbraň použili hořící polštář, vyšetřují ostravští kriminalisté. Dvojice lupičů přepadla 61letého muže v jeho bytě. Událost se stala už na počátku prosince, policie o ní ale informovala až nyní, kdy se podařilo dopadnout oba pachatele.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Trestní stíhání prvního z dvojice, 20letého muže, již policejní komisař ukončil návrhem na podání obžaloby, po 28letém muži policisté pátrali a policejní komisař v těchto dnech zahájil i jeho trestní stíhání a podal návrh na vzetí do vazby,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Z dosavadního šetření vyplývá, že muž si pozval oba mladíky domů poté, co s nimi strávil večer v jedné z restaurací. Po příchodu domů začali muži po svém hostiteli požadovat vydání několikatisícové částky. Podle policie ho bili pěstmi, škrtili a ohrožovali nožem. Útok vygradoval tím, že jeden z pachatelů zapálil plynový sporák, od kterého následně podpálil polštář.

„S hořícím polštářem měl manipulovat kolem poškozeného. Oběť měla ve strachu přislíbit vydání části požadované finanční částky následný den. Poté měli oba muži z bytu odejít i s nožem,“ dodala mluvčí s tím, že napadený muž utrpěl lehké zranění.

„Oběma obviněným mužům hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám