Hlavní obsah

Dítě zemřelo při domácím porodu

Právo, Radek Plavecký
Nymburk

Na domácí porod zřejmě doplatil novorozenec z malé obce na Nymbursku. Na konci minulého týdne přivolala rodina záchranáře k plánovanému domácímu porodu. Tragédie se stala v noci z pátku na sobotu, zachránit dítě se ale nepodařilo.

Článek

Policie během úterního odpoledne získala výsledky pitvy zemřelého novorozence. „Ta neprokázala cizí zavinění. Dítě pravděpodobně zemřelo kvůli srdeční vadě,“ řekla Právu mluvčí nymburské policie Petra Potočná.

„Dítě krátce po narození přestalo dýchat a nejevilo známky života. Dispečerka linky 155 radila, jak má rodina poskytnout první pomoc do příjezdu záchranářů a prováděla telefonicky asistovanou resuscitaci,“ informovala v úterý dopoledne mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Posádka záchranářů z Městce Králové pak po příjezdu na místo v oživování pokračovala, ale snažení zdravotníků bylo marné a bez jakékoliv odezvy, lékař musel konstatovat smrt novorozence.

„Záchranná služba byla na místo přivolána příliš pozdě,“ dodala Janečková. U nešťastné události zasahovala také policie, která případ šetří.

Anketa

Souhlasíte s domácími porody?
Ano, žena má právo sama rozhodnout, kde porodí své dítě
9,7 %
Ne, porod doma je nezodpovědný
90,3 %
Celkem hlasovalo 28374 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám