Hlavní obsah

Dva muži napadli pracovníky exekutora, ti skončili v nemocnici

Právo, Miloslav Hradil
Šumperk

Dva muži ve věku 38 a 33 let napadli v pondělí kolem poledne před panelovým domem ve Velkých Losinách na Šumpersku dva pracovníky exekutora z Přerova. Oba museli být převezeni k ošetření do šumperské nemocnice.

Článek

„Vykonavatelé soudního exekutora zajišťovali na parkovišti automobil. Osazovali na něm tzv. botičku a vše dokumentovali na záznamové zařízení. Následně k nim přiběhli dva muži a začali na ně křičet a vulgárně je urážet,“ popsal Právu v úterý počátek napadení šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Starší z útočníků podle něj utrhl a odhodil objektiv ze záznamového zařízení. Jeho mladší komplic fyzicky napadl jednoho z mužů a povalil ho na zem. „Napadeného několikrát kopl kolenem a nohou do hlavy, ten se bránil a vytáhl pepřový sprej, ale zasáhl jím i svého kolegu, který mu přispěchal na pomoc,“ uvedl mluvčí.

Útočníci poté utekli. Napadení si na místo přivolali policii a lékařskou pomoc. Oba byli ošetřeni v nemocnici v Šumperku a následně propuštěni. Mladší z útočníků je podezřelý ze spáchání trestných činů výtržnictví a pokusu ublížení na zdraví. Bližší okolnosti případu jsou dosud předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám