Hlavní obsah

Kamera zachytila muže, než přiložil taxikáři zbraň k hlavě

– Praha
Novinky, Petr Nový

Pražští kriminalisté pátrají po dvojici mužů, kteří spolu mluvili na začátku února v Praze na Václavském náměstí. Jeden z nich pak odešel k vozidlu taxi, kterým se nechal odvézt na Jarov, kde přepadl taxikáře.

Hledaní muži na záběrech kamery v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Ve čtvrtek 9. února, asi dvacet minut po půlnoci, nasedl pro policisty zatím neznámý muž v horní části Václavského náměstí do vozidla taxislužby a požádal o odvoz do Spojovací ulice na Jarově. Když se ale blížili k požadovanému místu, muž si nechal zastavit v Habrové ulici před panelovým domem číslo 7 a při placení vytáhl na dvaačtyřicetiletého řidiče zbraň, kterou mu přiložil ke spánku a požadoval peníze.

„Taxikář muži maskovanému kapucí vydal necelé čtyři tisíce korun a ten, než utekl z vozidla směrem ke Koněvově ulici, svěřil se, že má osobní problémy. Přepadený následně kriminalistům sdělil, že během jízdy měl maskovaný muž telefonát, pravděpodobně od ženy, které jen krátce odvětil, že je ve vozidle taxi a již brzy přijede,“ popsala situaci mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Až deset let vězení

Kriminalisté se tak domnívají, že hledaný muž by mohl v okolí Spojovací ulice bydlet nebo se u někoho zdržovat. V případě dopadení hrozí tomuto ozbrojenému muži za trestný čin loupeže až desetileté vězení.

Kriminalistům z pražské Palmovky se podařilo zajistit kamerové záznamy z Václavského náměstí, na kterých je zachycený nejen lupič, ale i druhý neznámý muž. Dvojice několik desítek minut spolu komunikuje u výstupu metra stanice Muzeum a podezřelý pak odejde k vozidlu taxislužby.

Působil upraveně

Pražští kriminalisté pátrají po muži kolem třiceti let, který je vysoký asi 180 centimetrů sportovní postavy. Má světlou pleť, výrazné lícní kosti a v době přepadení měl několikadenní strniště. Oblečený byl do bílé zimní sportovní bundy s kapucí a černým nepravidelným potiskem. Na rukou měl černé pletené rukavice a na hlavě tmavou kšiltovou čepici. Celkově působil čistým a upraveným dojmem.

Jakékoliv informace k této dvojici přijmou policisté na tísňové lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám