Hlavní obsah

Řidič dodávky zemřel po srážce s osobním vlakem

Právo, Novinky, Pavel Orholz, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protivín

Řidič dodávky zemřel v pondělí ráno po srážce s vlakem na přejezdu v jihočeském Protivíně. Po střetu začala hořet dodávka i kabina osobního vlaku, strojvedoucí skončil v nemocnici.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Následky tragické dopravní nehody

Článek

Řidič dodávky vjel na přejezd s výstražnými světly dvě minuty po osmé hodině ráno a střetl se s osobním vlakem. Vůz začal okamžitě hořet, oheň se rozšířil i na kabinu strojvedoucího.

„Řidič dodávky utrpěl zranění neslučitelná se životem a strojvedoucí se nadýchal zplodin. Záchranáři ho museli převézt do nemocnice,“ informovala Právo mluvčí písecké policie Kamila Ingrišová. Doplnila, že naštěstí v osobním vlaku nebyli žádní cestující.

Foto: HZS Jihočeského kraje

„Nehoda se stala na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací, ale bez závor. Provoz na trati je zastaven,“ řekl mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

"K nehodě okamžitě vyjely posádky z Písku a vyslán byl i vrtulník. Řidiči dodávky jsme již nemohli pomoci, bohužel zemřel na místě. Strojvedoucího vlaku, který se nadýchal kouře, jsme převezli do písecké nemocnice," řekla mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám