Hlavní obsah

Zápalnými lahvemi zaútočili dva muži na ubytovnu v Aši

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dva zatím neznámí pachatelé zaútočili v neděli kolem půl třetí ráno zápalnými lahvemi na ubytovnu v Nádražní ulici v Aši. Nikomu z obyvatel se naštěstí nic nestalo, hořící lahve až do bytů nepronikly. Policisté po pachatelích intenzivně pátrají. Protože v domě bydlí i romské rodiny, nevylučují rasový motiv činu.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Zápalná lahev nezpůsobila větší škody.

Článek

Kriminalisté případ vyšetřují pro podezření z obecného ohrožení s rasovým podtextem. „Policie pátrá po dvou mužích vysokých zhruba 180 centimetrů, hubené postavy, kteří utekli z místa k ulici Palackého,“ řekl Právu mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta. Ohořelá je také omítka soukromé ubytovny.

Na místě jsou pouze dvě ohořelá a rozbitá okna a vstupní dveře. Lahve dvojitými skly oken až do bytu nepronikly. Oheň ještě před příjezdem hasičů uhasili sami obyvatelé.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Před ubytovnou byl v neděli dopoledne klid, o útoku svědčila pouze rozbitá okna a ohořelá omítka.

V ubytovně žijí asi tři romské rodiny, některým místním se ale rasový motiv nepozdává. „V domě také bydlí problémoví lidé, kteří prodávají drogy. Mohla to být třeba nějaká msta mezi nimi,“ řekl Právu asi 40letý místní obyvatel.

V samotném městě je klid, před ubytovnou nikdo nepostává. Městem ale projíždějí policejní hlídky. Po pachatelích kriminalisté intenzivně pátrají, podle Valenty hlídky v Aši posílí policisté z chebského územního odboru. Jakoukoliv informaci k pachatelům nebo skutku policisté přivítají na telefonním čísle 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám