Hlavní obsah

Žena spadla z koně, hasiči zachraňovali ji i v bahně uvízlou sanitku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hasiči na jižní Moravě zachraňovali v pátek odpoledne v polích u Ivančic ženu, která spadla z koně a nemohla vstát. Vyrazila k ní sice sanitka, ta ale uvízla v bahně.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hasiči se k ženě dostali zásahovým vozidlem, neměli ale žádné prostředky, jak jí pomoci. "O zraněnou jezdkyni již pečovala žena ze stáje, která se postarala také o koně. Hasiči se proto pěšky vrátili k zapadlé sanitce a zdravotníkům na místo události vzdálené zhruba 1,5 kilometru pomohli donést nosítka a zdravotnický materiál," popsal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Ženu, která si stěžovala na bolest zad, nakonec z místa dopravil vrtulník. Aby se k němu hasiči se ženou na nosítkách dostali, museli dokonce rozebrat část plotu vinohradu, poblíž něhož žena z koně spadla.

"Po záchraně ženy se pak hasiči vrátili k zapadlé sanitce. Vozidlo ZZS vytáhli na laně z bláta na část cesty, která byla sjízdnější," doplnil Haid.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám