Hlavní obsah

K hledanému zločinci museli policisté povolat hasiče s plošinou

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Za dramatických okolností zadržela policie v Ostravě-Vítkovicích celostátně hledaného 27letého muže. Ten se ukrýval v nejvyšším patře rekonstruované budovy, takže policisté museli na pomoc zavolat hasiče. Před zadržením se nejprve zabarikádoval, a pak i pokoušel rvát. Nakonec ho ale policejní přesily přemohly.

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O zákroku informovala v pátek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „Na opakované výzvy policistů muž nereagoval a k místu byli povoláni hasiči s příslušnou technikou pro práci ve výškách,“ uvedla mluvčí.

Krátce před čtvrtou hodinou ranní vystoupal ke střešnímu oknu psovod a další policisté.

„Pes okamžitě označil v kuchyňském koutu ukrytou osobu. Osoba kladla aktivní odpor, na výzvy k opuštění úkrytu nereagovala a mařila zákrok. Policisté provedli násilný vstup do bytu pomocí beranidla a ke zpacifikování osoby byly použity donucovací prostředky,“ dodala mluvčí s tím, že v autě, kterým hledaný muž k domu přijel, byly nalezeny neokolkované lahve s etiketami alkoholu, proto policie věc oznámila i celníkům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám