Hlavní obsah

V alkoholovém opojení zaťal bratrovi sekeru do hlavy

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Slušný úlovek při sběru barevných kovů, naznačoval možnost veselého večera v brněnské chatové oblasti Sadová. Trojice bratrů, kteří tam přebývali v jedné z chatek, se v úterý ráno jako obvykle vydala na pochůzku za sběrem kovů a měli dobrý den - ve výkupně utržili 800 korun, za které nakoupili osm litrů laciného vína, láhev rumu, sádlo a nějaké to pečivo.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jenže bratři byli pijáci nadmíru zdatní a už odpoledne byli s alkoholovými zásobami na dně. To rozzuřilo prostředního bratra, který se pustil do staršího sourozence a vyčítal mu, že pil jako bezedný. Přestože hádky byly v chatce na denním pořádku, tentokrát se divoká argumentace vymkla kontrole.

„Zřejmě proto, aby dodal svým slovům důraz, vzal pachatel v chatce sekeru a svého sourozence s ní udeřil do hlavy. Bratrovi tak způsobil zlomeninu lebky, otok a krvácení do mozku. Rychlou lékařskou pomoc zraněnému muži přivolala obyvatelka vedlejší chaty, kterou o incidentu zpravil jeden z bratrů. Napadený jedenapadesátiletý muž je ve vážném stavu v nemocnici,“ sdělila policejní mluvčí Petra Vedrová.

Zuřivého sourozence už vyšetřovatel obvinil z pokusu vraždy, za což mu hrozí až 18 let ve vězení. Útočník už zpytuje svědomí ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám