Hlavní obsah

Ty peněženky jsou kamarádů, ale jejich jména neznám, tvrdil muž policistům

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nedomyšlenou výmluvu připravil policistům muž, kterého hlídka kontrolovala v brněnské Křenové ulici. Ve voze měl větší množství peněženek, jak k nim přišel, ale nedokázal vysvětlit. V záplavě výmluv přišel i s teorií, že jsou kamarádů, ale jejich jména nezná.

Článek

Policisté zastavili Škodu Forman a hned jim bylo zřejmé, že s řidičem není něco v pořádku. Na první pohled byl opilý, nebo pod vlivem jiných látek. Což se potvrdilo, když dvacetiletý řidič „uspěl“ v testu na drogy - byl pozitivní.

Muži zákona si během kontroly všimli několika peněženek, které ležely na zemi vozu. Mladík nejdříve ukázal jednu z nich, ve které byly cizí doklady. Ani žádné další doklady a peněženky nepatřily kontrolovanému řidiči, který však nedokázal říci, jak k nim přišel.

Nakonec si vlastně vzpomněl, že mu věci do vozidla vhodil někdo zadním rozbitým oknem.
mluvčí policie

Při následném prohledání vozidla hlídka našla notebook, mobilní telefon a v zavazadlovém prostoru objevila igelitovou tašku s usušenou rostlinou, s největší pravděpodobností konopím. Mladík nedokázal žádným hodnověrným způsobem policistům vysvětlit, kde k peněženkám přišel, i když se o to několikrát pokusil.

„Jedna z verzí zněla, že se jedná o věci jeho kamarádů, jejichž jména nezná. Později vymyslel, že věci někdo ve vozidle zapomněl a nakonec si vlastně vzpomněl, že mu věci do vozidla vhodil někdo zadním rozbitým oknem,“ popsala mluvčí policie Andrea Straková výslech zadrženého.

Jako nejpravděpodobnější varianta se však jeví vloupání do rodinného domu na Vysočině. „K zjištěné informaci se nakonec přikláněl i podezřelý,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám