Hlavní obsah

Hromotluk Kotlár, který údajně léta týral manželku, stanul před soudem

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Všechny známé hříchy Gejzy Kotlára začal v úterý projednávat teplický okresní soud. Čtyřiatřicetiletý muž má podle obžaloby na svědomí kromě krádeže, ublížení na zdraví a maření úředního rozhodnutí také loupež a týrání osoby žijící ve společné domácnosti. Stotřicetikilový hromotluk měl dlouhodobě trýznit svou o rok mladší, nyní již bývalou manželku, se kterou má dva nezletilé syny.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Obžalovaného Kotlára přivedla k soudu z vazební věznice eskorta.

Článek

Poškozená, která má z prvního manželství dceru, před soudem vypověděla, že od roku 2002, kdy spolu bydleli v bytě v Bílině na Teplicku, ji obžalovaný pravidelně dvakrát až třikrát do měsíce fyzicky napadal. Šlo údajně o rány pěstí do hlavy a celého těla. Brutalita manžela nepřestala podle ní ani po přestěhování k jeho rodičům do rodinného domu v Duchcově. Bil ji, sprostě nadával a vyhrožoval „ty kurvo, gádžovko, ať chcípneš“ i v době druhého těhotenství.

Poškozená se nikomu o domácím násilí nezmínila s vírou, že se manžel po narození druhého dítěte změní. To se však nestalo. Po přesídlení rodiny zpátky do Bíliny ji prý surově mlátil, kopal do ní, tahal za vlasy, nadával a vyhrožoval prakticky denně. Často před zraky dětí.

„Dcera z toho měla epileptické záchvaty, chlapci mají dodnes psychické problémy,“ špitla u soudu subtilní žena, která musela po útoku agresora dvakrát vyhledat lékařskou pomoc. Když jí po jednom z drsných výpadů vytrhl chomáč vlasů, sám ji doprovodil do ordinace. Lékaři pak na jeho pokyn řekla, že se poprala s jinou ženou.

Rozvod nic nevyřešil

V roce 2007 se svěřila matce, následně vyhledala odbornou pomoc psychiatra a podala žádost o rozvod. Manžela přiměla k podpisu s odůvodněním, že alespoň budou mít vyšší sociální dávky. I po rozvodu tak bydleli ve společném bytě, kde nadále docházelo ze strany obžalovaného k fyzickým atakům a výhrůžkám. „Kopal do mě dost často,“ přiznala v soudní síni žena, jejíž utrpení skončilo až s nástupem exmanžela do vězení.

V důsledku dlouhodobého fyzického a psychického týrání u ní i v současné době přetrvávají psychické problémy. Uvedla, že trpí úzkostnými stavy a depresemi. Zároveň má chronické problémy s páteří, do zad totiž schytala většinu partnerových kopanců. Jeho jednání si nedokáže vysvětlit. Zřejmě je prý psychicky nemocný, neboť „normální člověk by se takhle nechoval“.

Obžalovaný tvrdí, že si poškozená vše vymyslela a vinu za problémy v rodině hází na ni. Často prý bezdůvodně mlátila děti, za což ji potrestal fackou. „Nikdy jsem ji ale nezbil, jak říká, natož abych do ní kopal,“ zdůraznil Kotlár před soudem. Podání trestního oznámení poškozenou si vysvětluje její žárlivostí, údajně nesnese, že žije s novou ženou.

Kotlár má na krku i další zločin

Právě jeho nynější přítelkyně sehrála roli v loňském případu loupeže, které se měl Kotlár dopustit na 63letém muži. Poškozený v přípravném řízení vypověděl, že mu obžalovaný v průběhu večera, kdy společně popíjeli v restauraci, nabízel jeho družku na sex s tím, že takové služby běžně poskytuje.

Když se oba z podniku vytratili, Kotlár je sledoval. Když je vystopoval, strčil do poškozeného tak silně, že spadl na zem. V ruce přitom držel peníze, tak mu je obžalovaný vzal. Kotlár incident nepopírá, jen ho popisuje jinak. Napadl ho prý poškozený, on se jen bránil a posléze si řekl si o peníze za sex s jeho družkou, které mu muž ochotně vydal.

Ve světle týrání a loupeže nevypadají Kotlárovy další údajné přečiny tak závažné. Soudce Miroslav Čapek se nicméně zabývá i jimi. Předvolal na deset svědků, vypovídal i starší syn obžalované a dcera poškozené. Oba potvrdili slova matky. Oběť loupeže se však s omluvou nedostavila, vyslechnuta bude 6. března, na kdy soudce hlavní líčení odročil. Zároveň odmítl žádost obžalovaného na propuštění z vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám