Hlavní obsah

Mladík brutálně usmrtil štěňata

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Orlicí

Případ brutálního týrání zvířat řeší policisté na Orlickoústecku. Čtyřiadvacetiletý mladík měl v Letohradě brutálně usmrtit tři štěňata, hrozí mu až tři roky vězení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Mladík měl začátkem loňského listopadu v jednom ze sklepů panelového domu trýznivým způsobem usmrtit tři štěňata.

„Muž údajně usmrcené malé pejsky dal do pytle a vyhodil je před domem do kontejneru. Jeden z nich naštěstí brutální zacházení svého majitele přežil a hlasitým projevem se dožadoval pomoci. Upozornil na sebe kolemjdoucí,“ řekla v úterý Právu policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Letohradští strážníci převezli štěně na ošetření do veterinární ordinace.

„Třem štěňátkům veterinární lékař život už bohužel nevrátil. Muž při výslechu uvedl, že k činu ho údajně vedla špatná finanční situace a nedostatek krmiva pro jejich obživu,“ upřesnila policejní mluvčí.

Na Orlickoústecku je to již druhý případ týrání zvířat vyšetřovaný v letošním roce. Minulý týden policisté také uzavřeli případ dvaatřicetiletého muže, který měl v červnu loňského roku usmrtit dva kanáry, tři koťata a husu a štěně německého ovčáka dusit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám