Hlavní obsah

Z novoročního útoku ve Varnsdorfu policie obvinila třetího muže

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varnsdorf

Policie v pondělí obvinila třetího člověka v případu novoročního napadení rodiny skupinou Romů ve Varnsdorfu. Rumburští kriminalisté začali stíhat 18letého mladíka. Už v lednu přitom obvinili dva 35leté muže z ublížení na zdraví a výtržnictví, u jednoho má jeho jednání navíc rasový podtext.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

„Jedná se o přečin výtržnictví a obviněným je osmnáctiletý místní mladík. Nyní mu hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení,“ řekl k zatím poslednímu obvinění děčínský policejní mluvčí Vojtěch Haňka.

Na rodinu měla zaútočit skupina pěti Romů krátce po silvestrovské půlnoci nedaleko ubytovny Sport. Napadený muž, který bránil svého otce, byl zraněn a následně hospitalizován v nemocnici v Rumburku. Starší žena, kterou měli útočníci jen postrčit, byla po útoku ve špatném psychickém stavu a po zhruba 14 dnech byla převezena do děčínské nemocnice, kde zemřela na krvácení do mozku. Pitva nepotvrdila, že by zemřela následkem útoku, oborné expertizy ale ještě prověřují, zda krvácení mohlo souviset s reakcí na útok.

Útočníci jsou stíháni na svobodě, prvním dvěma obviněným hrozí až tříleté vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám