Hlavní obsah

Mladý lupič obíral své oběti o drobné a mobily

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Sérii loupeží vyšetřují kriminalisté z Ostravy. Sedmnáctiletý lupič měl během tří dnů loupit třikrát, pokaždé si troufl na děti či mladistvé. S nožem v ruce jim vyhrožoval a bral od nich drobné finanční částky či mobilní telefony.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K zatím nahlášeným loupežím došlo v úterý 14., středu 15. a čtvrtek 16. února, vždy odpoledne, poblíž obchodního centra v Ostravě-Zábřehu. Obětem bylo pokaždé od 13 do 16 let.

„Podezřelý měl požadovat vydání peněz a mobilních telefonů pod pohrůžkou zranění nožem. Jednomu z poškozených měl prohledávat kapsy, další měl ukázat podezřelému i obsah batohu, na důkaz, že v něm má pouze školní potřeby,“ informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Po jednom mladíkovi měl lupič chtít peníze opakovaně. Kluk ale jejich vydání odmítl s tím, že je má na léky. „Všechny oběti ve strachu majetek vydaly, jednalo se o finanční částky 20 nebo 30 korun či mobilní telefony,“ popsala s tím, že celková škoda byla vyčíslena na zhruba 2800 korun. Při loupežích ke zranění obětí nedošlo.

Z loupeží kriminalisté podezřívají sedmnáctiletého mladíka, kterého policejní hlídka zadržela po třetí loupeži v obchodním centru díky spolupráci s ostrahou centra a kamerovému systému.

„Policisté zajistili také nůž,“ dodala Holčáková. Mladík je obviněn z loupeže, za což dospělému pachateli hrozí pobyt ve vězení od 2 do 10 let. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám