Hlavní obsah

K mrtvému zavolal muž nejdříve televizi, pak policisty

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Okolnosti smrti osmapadesátiletého muže prověřují kriminalisté z Ostravy. Mrtvé tělo objevil třiatřicetiletý muž v ruině objektu prázdného areálu firmy v Ostravě-Přívoze. Kvůli penězům ale nejprve zavolal televizní štáb, a až potom policisty.

Článek

Informaci o nálezu mrtvoly zavolal opilý muž v neděli večer na tísňovou linku policie. „Tělo bylo nalezeno v objektu areálu bývalé firmy, v šachtici ruiny objektu. Bylo zaklíněno železobetonovou částí,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že kvůli příčině úmrtí byla nařízena soudní pitva.

Kriminalisté zatím nevyloučili žádnou z prověřovaných verzí. „Vzhledem k dosud zjištěným informacím prověřují také možnost, že se muž mohl v rozvalinách snažit zmocnit kovových částí,“ naznačila mluvčí.

Policisty zaskočilo, že se o nálezu mrtvoly dozvěděli později než jeden televizní štáb.

„Oznamovatel nejprve informoval o nálezu mrtvého redakci televizního zpravodajství, štáb ho později vyzvedl v restauraci a společně odjeli na místo nálezu. Teprve poté muž nahlásil událost na tísňovou linku,“ informovala Holčáková a dodala, že přivolaná policejní hlídka zastihla na místě i televizní štáb. Důvodem, proč muž nejprve kontaktoval televizi, měly být peníze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám