Hlavní obsah

Soud pustil bývalého šéfa pražských strážníků Kotrouše z vazby

Právo, Novinky, Radim Vaculík
Praha
Aktualizováno

Městský soud v Praze podle informací Práva v pondělí definitivně pustil z vazby Vladimíra Kotrouše, bývalého šéfa pražské městské policie obviněného z korupce. Na svobodu se může dostat ještě během pondělí. Věznici podle informací České televize opustil v pondělí po poledni.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vladimír Kotrouš opouští vazební věznici

Článek

Informaci Práva o rozhodnutí soudu potvrdil v pondělí jeden z jeho právních zástupců Julius Kramarič. Kotrouš byl umístěn v pražské pankrácké věznici.

Mluvčí pankrácké věznice Jiří Dolejší Právu potvrdil, že už od soudu obdrželi potřebné podklady. V takových případech pak podle něj dochází k propuštění obviněného neprodleně, což znamená v řádu hodin.

Obvodní soud pro Prahu 9 dříve rozhodl o propuštění obviněného bývalého šéfa pražské policie Vladimíra Kotrouše z vazby. S tím ale nesouhlasilo státní zastupitelství, které si podalo stížnost.

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zatkli Kotrouše loni v listopadu krátce poté, co převzal 150 tisíc korun. Podle policie šlo o úplatek v souvislosti se zakázkou na servis aut pro strážníky.

Už několik dnů předtím měl Kotrouš obdržet za stejnou věc dalších 200 tisíc. Peníze ale podle informací Práva odnesl do budovy pražského magistrátu a ven už odešel bez nich.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám