Hlavní obsah

Hazardéři na kolejích: jeden mrtvý, jeden zraněný a zpoždění

Právo, Milan Vojtek
Břeclav

Mrtvý u Semanína nedaleko České Třebové a vážně zraněná nezletilá dívka v Břeclavi. Dvě mimořádné události paralyzovaly v sobotu večer provoz na prvním železničním koridoru z Prahy do Břeclavi.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Vlak EC 175 zastavil na břeclavském nádraží po vyšetření střetu se zpožděním 130 minut. Vyšetřovatel po zastavení ještě sepisoval údaje k nehodě.

Článek

Aktérem nehody se stal vlak Eurocity 175 na trase z Prahy do Bratislavy a Budapešti. Snaha strojvedoucího vypořádat se s dvacetiminutovým zpožděním vzala za své na kraji břeclavského uzlu.

Cestu vlaku v místě, kde nemají co hledat, zkřížili dva lidé. Mladou, ještě neplnoletou dívku lokomotiva zachytila a odhodila. Měla velké štěstí, když ji do brněnské nemocnice záchranka odvážela do nemocnice se zlomeninami a krvavými šrámy, ale živou.

Nechal bych to těm hazardérům zaplatit.
rozčilený cestující zpožděného vlaku

Další spoj z Prahy, tentokrát EC 177 do Vídně neplánovaně zastavil po střetu s osobou na zastávce Semanín mezi Českou Třebovou a Svitavami. Tam už byly následky střetu tragické. V souboji člověk versus rozjetý vlak zvítězily tuny železa.

Následky pocítil celý železniční koridor

Následky kromě jednoho úmrtí a těžkého zranění pocítil provoz na celém koridoru. EC 175 zastavil na kraji břeclavského nádraží asi čtyři sta metrů za místem střetu. Doprovod vlaku přivolal pomoc a začal zjišťovat následky střetu. Dívku převzali záchranáři, vyšetření události zavinilo, že zpoždění vlaku vyskočilo na 130 minut. Navíc před místem srážky už zastavil další rychlík z Brna do Olomouce, ten nabral zpoždění téměř sto minut.

Zpožděny byly i vlaky opačného směru, mimo jiné Eurocity z Vídně do Prahy o pětačtyřicet minut. ”Nechal bych to těm hazardérům zaplatit,” vztekal se v Břeclavi jeden z cestujících.

Vlak EC 177 do Vídně, pod jehož koly zemřel člověk u Semanína, se na další cestu dostal se zpožděním 171 minut. I v tomto případě vyšetřování tragédie vyvolalo další zpoždění vlaků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám