Hlavní obsah

Zdrogovaný muž chodil v pražském metru se zbraní v igelitce

Právo, Stáňa Seďová
Praha

Městští strážníci si v noci na pátek všimli ve vestibulu metra Černý Most podivného muže, které se neustále nervózně rozhlížel kolem sebe a zmateně chodil sem a tam. A to neměli ještě tušení, že v igelitce, kterou svírá v ruce, má střelnou zbraň, kterou chtěl spáchat sebevraždu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž si to ale nakonec sám rozmyslel, přistoupil ke služebnímu vozu strážníků a sám od sebe jim sdělil, že chce spáchat sebevraždu pistolí, kterou ukradl a má ji v tašce.

„Hlídka do tašky nahlédla a zjistila, že v ní skutečně leží střelná zbraň. Strážníci muže pro podezření ze spáchání trestného činu omezili na osobní svobodě a na místo přivolali Policii ČR. Muž hlídce poté ještě řekl, že si už dříve aplikoval velké množství drogy a že mu není dobře. Několik minut na to začal kolabovat,“ popsala kritickou situaci mluvčí Městské policie Jana Přikrylová.

Strážníci tak místo policie rychle volali o pomoc záchrannou službu. Zdravotníci ho ošetřili a převezli do nemocnice.

„Případ jsme si převzali a doprovodili jsme muže se zdravotníky do nemocnice na Bulovce. I nadále se jím budeme zabývat, měl u sebe kradenou zbraň a mohl někoho ohrozit, ale musíme počkat, co nám řeknou lékaři. Ve většině takovýchto případů pokusu o sebevraždu takoví lidé skončí na psychiatrii,“ řekla Právu mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

K zoufalému kroku měly devětadvacetiletého muže přivést osobní spory v rodině. Zbraň podle informací naší redakce ukradl své přítelkyni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám