Hlavní obsah

Ingr vyhrožoval, že zabije i děti, vypověděla u soudu švagrová Monyové

Právo, Petr Kozelka
Brno

Další podrobnosti ze života soužití spisovatelky Simony Monyové a jejího manžela Borise Ingra zazněly při třetím dnu soudního líčení před brněnským krajským soudem. Ingr se před ním zpovídá z vraždy své manželky.

Psycholožka a švagrová Simony Monyové hovoří o případuVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Při jednání soud vyslechl příbuzné rodiny a také psycholožku a psychiatra, kteří měli v péči jak Monyovou, tak Ingra. Není vyloučeno, že v pátek ještě zazní závěrečné řeči a rozsudek by pak mohl senát vynést příští týden.

Svěřila se mi, že jí vyhrožoval tím, že zabije její syny. Jednoho prý přejede před školou, dalšího že vezme někam na dálnici.
švagrová

„Bála se ho, měla doma nainstalovaný alarm a nechtěla ho ani pouštět dovnitř. Den, kdy se to stalo, jsem u ní s další kamarádkou seděla na zahradě. Najednou se tam Ingr objevil, přišel prý přes sousedy. Chtěl uspat svého syna, Simona mu to dovolila, i když já jsem jí říkala, že se mi nelíbí, že v domě budou sami, až odejdeme. Ona na to řekla, že vedle na zahradě je nějaká slavnost, kde je snad 15 lidí, že se nemusím bát,“ vypověděla před soudem žena bratra Monyové Dana Urbánková.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Simona Monyová

„Svěřila se mi, že jí vyhrožoval tím, že zabije její syny. Jednoho prý přejede před školou, dalšího že vezme někam na dálnici. Věděl, že přes děti docílí toho, co chce, většinou mu šlo o peníze. Simona dlouho nechtěla, aby někdo věděl, že mají problémy. Jednou mě zavolala, že ji Boris zbil, vezla jsem ji do nemocnice, měla rozbitou pusu, oko a vyražený zub, tam ale tvrdila, že upadla, doktor jí to také nevěřil. Ingr jí chtěl ubližovat,“ dodala švagrová.

Vyprávěl mi o ženě, o problémech se spánkem. Obával jsem se, aby nespáchal sebevraždu.
psychiatr

Pouhé dva dny před smrtí Monyové zavítal Ingr na poslední sezení ke svému psychiatrovi Petru Zahradníkovi.

„Choval se stejně jako jindy, vyprávěl mi o ženě, o problémech se spánkem. Obával jsem se, aby nespáchal sebevraždu. Bral antidepresiva, nesměl kvůli tomu pít,“ prohlásil Zahradník.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Boris Ingr se u soudu zpovídá z vraždy své manželky, spisovatelky Simony Monyové

Z dalšího jednání pak soudkyně Dana Kancírová vyloučila veřejnost, za zavřenými dveřmi se zřejmě bude mluvit o nejmladším synovi Monyové.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám