Hlavní obsah

Zásahová jednotka si došla pro výrobce drog až do bytu

– Praha
Novinky, Petr Nový

Od pondělí do středy probíhala v Praze policejní akce s názvem Mravenec. Zásahová jednotka spolu s kriminalisty při ní zadržela trojici dealerů drog, kteří skončili v policejní cele.

Policejní zátah proti výrobci pervitinuVideo: Policie ČR

 
Článek

„V úterý před sedmnáctou hodinou zadrželi policisté v Radlické ulici v Praze 5 čtyřicetiletého muže podezřelého z výroby pervitinu. Ten prodával dvěma mužům, kteří narkotika distribuovali uživatelům ve městě. Za prodej asi půl kilogramu drog vyinkasoval bezmála půl miliónu korun,“ řekla ve čtvrtek mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Ve stejnou chvíli pak zadržela pražská zásahová jednotka jednoho z dealerů ve věku čtyřicet sedm let v jeho bytě v Praze 5. Třetí zákrok se odehrál ve středu kolem čtrnácté hodiny, během něj kriminalisté zadrželi v Praze 9 v ulici Kovářská druhého muže ve věku čtyřicet šest let.

„Při domovních prohlídkách policisté nalezli kromě zařízení sloužící k výrobě drog, téměř 50 gramů pervitinu a asi 600 balení léčiv, ze kterého lze vyrobit asi 300 gramů této drogy,“ doplnila mluvčí.

Všichni tři zadržení skončili v policejní cele s podnětem na návrh na vzetí do vazby. Za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy jim hrozí až desetileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám