Hlavní obsah

Vandalové rozbili kameny okno jedoucímu vlaku RegioJet, v kupé byli lidé

Novinky, Michaela Cmíralová
Praha

Vandalové na nádraží v Kolíně ve čtvrtek házeli z okolí kolejiště kameny na projíždějící vlak společnosti RegioJet a jednomu z vagónů rozbili okno. Cestující, kteří seděli ve vlaku na trase ze Žiliny do Prahy, naštěstí nebyli zraněni.

Cestující měl panický strach, že se mu rozbité okno vysype do obličejeVideo: Novinky

 
Článek

Hozený předmět rozbil vnější vypouklou část okna u posledního, pátého vagónu. Díky dvěma silným vrstvám, ze kterých se okna vlaku skládají, nezůstala po útoku ve stěně otevřená díra.

I přesto pasažéři zažili nepříjemné chvilky. „Než se vlak rozjel, bylo vše v pořádku. Jakmile ale nabral plnou rychlost, zmocnily se mě obavy. Zbylá část okna se totiž prohýbala. Bál jsem se, že nápor větru prostě nevydrží a vysype se. Navíc jsem seděl po směru jízdy, a tak kdyby náhodou okno opravdu nevydrželo, sklo by mi mohlo pořezat i obličej,“ řekl Novinkám jeden z cestujících Georg Eckstein.

Okno nakonec vydrželo celou cestu až na pražské Hlavní nádraží, kde vlak svoji jízdu ukončil. "Palubní personál okamžitě nabídl cestujícím možnost přesazení a ihned po útoku kameny prověřil, že vůz je schopen dalšího provozu," uvedl Aleš Ondrůj, ředitel zákaznického servisu RegioJet.

Dopravce nahlásí incident policii

Poté, co vlak absolvoval cestu ze Žiliny zpět do Prahy, bude vagón odstaven, aby sklo mohlo být vyměněno.

„Celou událost nahlásíme na Policii České republiky s tím, že se jedná nejen o nepřípustné poškození našeho majetku, ale současně o činnost, která ohrožuje jak bezpečnost dopravy a cestujících, tak i samotných pachatelů,“ informoval Ondrůj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám