Hlavní obsah

Policisté zasahovali u zamrzlé hlavy v rybníce, byla to past na špeha

Právo, Pavel Orholz
Jindřichův Hradec

Kriminalisté se chystali v úterý večer u rybníka na Jindřichohradecku vyšetřovat vraždu. Svědek nahlásil, že v rybníce leží vedle mola zamrzlý předmět, který se podobá lidské hlavě s vlasy. Nakonec se však ukázalo, že hlava je keramická a místo nejtěžšího zločinu se jedná spíše o neobvyklý přestupek.

Foto: Policie ČR

Keramická hlava čněla z ledu na jednom z jindřichohradeckých rybníků.

Článek

„Po telefonátu vyrazili policisté okamžitě na místo. Volající uvedl, že si předmět podrobně prohlédl, očistil jej od sněhu a dotkl se vlasové části. Pohmatem mu to skutečně připadalo jako opravdové vlasy na lidské hlavě,“ sdělila Právu mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová.

Dále upozornil, že vzhledem k závažnosti případu, byli na místo povoláni také jindřichohradečtí kriminalisté, specialisté na násilnou trestnou činnost a kriminalistický technik.

Veškerý povyk u rybníka i přípravy byly však vcelku zbytečné. „Hasiči předmět z ledu vysekali a ukázalo se, že se skutečně jedná o hlavu, ale kadeřnické figuríny,“ konstatovala Uhlířová.

Majitel líčil na špeha

O celé události se dozvěděl také majitel domu, který je umístěn v bezprostřední blízkosti tohoto rybníka.

„Telefonicky hlídce oznámil, že v létě loňského roku položil k molu do rybníka vyřazenou hlavu kadeřnické figuríny. Udělal to proto, že měl podezření, že jeho dům někdo špehuje. Doufal, že si dotyčný špeh hlavy všimne, zavolá nález na policii a on tak zjistí, kdo kolem jeho domu vlastně slídí,“ vysvětlila Uhlířová s tím, že hlavu však zapomněl majitel domu z vody před zimou vyndat a ta tam následně zmrzla.

Policisté nyní zjišťují, zda se muž, který hlavu do rybníka umístil, dopustil přestupku nebo jiného protiprávního jednání.

Reklama

Výběr článků

Načítám