Hlavní obsah

Žena zemřela při tragické nehodě na Svitavsku

Právo, René Chvalina

Jedna žena zemřela a další dva lidé byli zraněni při tragické dopravní nehodě, která ve středu dopoledne zablokovala dopravu na silnici číslo I/35 mezi Litomyšlí a Svitavami. Na zasněžené vozovce se zde srazil osobní automobil s kamiónem.

Foto: Policie ČR

V havarovaném vozidle u Litomyšle zemřela spolujezdkyně

Článek

„Na zasněžené vozovce dostala řidička osobního automobilu smyk, přejela do protisměru, kde se střetla s kamiónem. Spolujezdkyně v osobním automobilu na místě zemřela. Zraněnou řidičku převezla sanita do nedaleké nemocnice,“ řekla Právu svitavská policejní mluvčí Anna Štegnerová.

Dalšího těžce zraněného spolujezdce musel transportovat vrtulník do nemocnice v Hradci Králové.

Kamióny blokovaly dopravu, havarovaly i dva autobusy

Řidiči kamionů měli problémy na stejné silnici zejména u Hřebečského tunelu a v Březovském kopci. Kamióny celý den v těchto místech blokují dopravu.

„Mimo komunikaci skončilo dopoledne dalších několik vozidel, mezi nimi byl i jeden linkový autobus. Naštěstí v něm v tu dobu necestoval žádný pasažér,“ upřesnila Štegnerová.

Dva zranění lidé museli být převezeni do nemocnice po havárii vozidla, která se stala na silnici II. třídy za Jevíčkem ve směru na Velké Opatovice.

Na silnici I/34 u Svitav havaroval krátce před jednou hodinou odpoledne linkový autobus. Řidič byl letecky transportován do nemocnice, další dva cestující byli do nemocnice převezeni rychlou záchrannou službou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám