Hlavní obsah

Na haldě v Ostravě uhořel bezdomovec, podle policie ho možná někdo zabil

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Tragické úmrtí bezdomovce dosud neznámé totožnosti vyšetřuje moravskoslezská policie. Ohořelé tělo našel náhodný chodec nedaleko přístřešku v prostorách haldy nedaleko Lihovarské ulice v místní části Kunčičky.

Článek

Prověřování tragického případu potvrdila ve středu mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

„Policisté nalezli mrtvého muže, tělo bylo ohořelé. Vedle byl příbytek, který byl také zničen ohněm. Z předběžných závěrů pitvy vše nasvědčuje tomu, že na jeho úmrtí zřejmě měla podíl cizí osoba. Zatím to policie posuzuje jako těžké ublížení na zdraví,“ řekla s tím, že policie dosud nezná ani totožnost mrtvého, ani přesnou dobu, kdy k požáru došlo.

Tělo bylo nalezeno už minulý týden, policie o případu informovala teprve nyní. Kriminalisté zatím celý případ stále vyhodnocují, vyloučena dosud není ani nešťastná náhoda, ani vražda.

„Právní kvalifikace se může změnit po obdržení výsledků pitvy,“ řekla Štětínská.

Policie také hledá svědky, kteří by mohli do případu vnést jasno. "Kriminalisté by v souvislosti s případem uvítali jakékoli informace o pohybu osob v období od konce roku 2011 a začátkem roku 2012 v prostoru haldy v blízkosti ulice Lihovarská v Ostravě-Kunčičkách. Informace je možné volat na bezplatnou policejní linku 158," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám