Hlavní obsah

Vyjednavač mladíka na mostě nakonec přesvědčil, ten ale uklouzl

Právo, Jiří Růžička
Staré Město

Strážníci, policisté, hasiči a záchranáři na Uherskohradišťsku byli v úterý pozdě večer v pohotovosti, když se snažili zabránit sebevraždě mladého muže. Před skokem z mostu do řeky Moravy ve Starém Městě ho zachránil policejní vyjednavač, když ho zachytil při uklouznutí za zábradlím mostu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Bylo to v okamžiku, kdy se již vyjednavači podařilo mladíka od sebevraždy přemluvit. Jenže ten stál za zábradlím mostu, a když chtěl přelézt zpět, uklouznul a před pádem ho zachytil právě blízko stojící vyjednavač,“ uvedl mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Strážníci, policisté a lékařka předtím s mužem komunikovali celé dvě hodiny. Ukázalo se, že třiadvacetiletý mládenec byl silně opilý. Bez zranění byl poté převezen do nemocnice.

„Hradišťští policisté tohoto muže ze Starého Města nezachraňovali poprvé. V listopadu loňského roku jej strhli na zem těsně předtím, než vyskočil z okna. Vloni v srpnu policisté odvrátili jeho pokus bodnout se nožem. A přesně před rokem jej náhodný řidič zachránil, když chtěl skočit ze stejného mostu jako včera,“ řekl Mergental.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám