Hlavní obsah

Na hasiče při výcviku s pilou na Přerovsku spadl strom

Právo, Miloslav Hradil
Přerov

V tragédii se proměnil v úterý krátce před desátou hodinou dopoledne výcvik jednotky Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v lesním porostu poblíž Radíkova u Hranic na Přerovsku., Jeden z přítomných hasičů utrpěl zranění, kterým na místě podlehl.

Článek

„K události došlo při praktickém výcviku s morovou pilou. Na příslušníka z požární stanice ve Šternberku tu spadl strom,“ řekl Právu mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák. Hasič měl podle informací Práva 47 let.

„Utrpěl vážné poranění hlavy. Ještě před naším příjezdem u něj prováděli resuscitaci hasiči na místě, pak jsme pokračovali i my, ale zranění u muže byla takového charakteru, že jim podlehl,“ sdělil Právu náměstek ředitele Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jan Weinberg.

Bližší okolnosti případu jsou dosud předmětem šetření. Zabývá se jím i policie. „Případ šetříme jako pracovní úraz s následkem smrti. Zjišťujeme, zda nedošlo k cizímu zavinění nebo k porušení předpisů z oblasti bezpečnosti práce,“ řekla Právu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám