Hlavní obsah

Mladík z Krnova, který ubodal vlastní sestru, stráví za mřížemi devět let

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Krajský soud v Ostravě v úterý uzavřel případ loňské vraždy jedenáctileté dívky v Krnově. Jejího bratra, který měl v době spáchání zločinu pouhých šestnáct let, poslal na devět let do vězení za vraždu. Sestře zasadil 23 ran nožem.

Mladík z Krnova ubodal vlastní sestru, jde na devět let do vězeníVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

U soudu se podařilo prokázat i spekulace sousedů, že by za vraždou mohla být žárlivost na úspěchy sestry.

„Motivem byla nespokojenost a nahromaděný pocit neuznání,“ konstatovala předsedkyně trestního senátu Lenka Čechová. Vyplývá to i z vyjádření psychologů. „V popředí jeho snahy je být nejlepší. A pokud není nejlepší, snaží se ty lepší nějak shodit. Neuznává, že by mohl být někdo lepší než on,“ řekla soudkyně s odkazem na znalecký posudek.

Rozsudek zatím není pravomocný a je možné se proti němu odvolat. S ohledem na nízký věk hrozilo obžalovanému nanejvýš deset let. Obžalovaný se sice vzdal práva na odvolání, tuto možnost mají i jeho rodiče, kteří se zatím nevyjádřili.

Foto: Aleš Honus, Právo

Eskorta přivádí k soudu šestnáctiletého mladíka, který byl obviněn z vraždy jedenáctileté sestry.

Tragédie, která otřásla jednou z okrajových čtvrtí města Krnov na česko-polském pohraničí, se odehrála loni 25. července. Jedenáctiletá dívka měla po těle několik bodných ran, brutální útok nepřežila.

Policie zakrátko z vraždy obvinila jejího teprve šestnáctiletého bratra. Ten původně tvrdil, že dívku našel v bytě rodičů již mrtvou po návratu domů. Potom se však částečně přiznal s tím, že nůž se mu dostal do ruky při umývání nádobí a následně si už na nic nepamatuje.

„Rodiče tvrdí, že se děti měly hrozně rády. Je to obrovská rodinná tragédie,“ řekl již dříve advokát Alfons Miketa. Podle sousedů šlo o velmi slušnou rodinu, která měla v den vraždy odjet na dovolenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám