Hlavní obsah

Žalobci nesouhlasí s propuštěním Kotrouše na svobodu

Právo, Radim Vaculík
Praha

Státní zastupitelství nesouhlasí s možným propuštěním obviněného bývalého šéfa pražských městských strážníků Vladimíra Kotrouše z vazby.

Foto: Petr Horník, Právo

Eskorta odvádí šéfa pražské městské policie Vladimíra Kotrouše. Putuje do vazby.

Článek

„Dnešního dne byla podána stížnost proti usnesení Obvodního soudu pro Prahu 9 z minulého týdne, který rozhodl o podmínečném propuštění obviněného z vazby,“ řekla v pondělí Právu mluvčí pražských městských žalobců Štěpánka Zenklová.

Stížnost zastupitelství fakticky znamená, že se Kotrouš v nejbližších dnech na svobodu jen tak nepodívá. Má totiž odkladný účinek, a dokud o ní nerozhodne Městský soud v Praze, bude muset někdejší ředitel městské policie zůstat za mřížemi.

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zatkli Kotrouše loni v listopadu krátce poté, co převzal 150 tisíc korun. Podle policie šlo o úplatek v souvislosti se zakázkou na servis aut pro strážníky. Už několik dnů předtím měl Kotrouš obdržet za stejnou věc dalších 200 tisíc. Peníze ale podle informací Práva odnesl do budovy pražského magistrátu a ven už odešel bez nich.

Od listopadového zatčení sedí Kotrouš ve vazbě, z nichž se může dostat po uplynutí tříměsíční lhůty stanovené v případě možného ovlivňování svědků. Ta vyprší koncem února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám