Hlavní obsah

V domě bydleli první den, málem jim shořel nad hlavou

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Jediný den bydleli obyvatelé v domě v Liptále na Vsetínsku. Ještě ho ani nestačili zařídit, když jim málem lehl popelem při požáru, který zachvátil dílnu uvnitř. V zoufalé snaze zastavit plameny se hodil i sníh.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ještě se ani nestačili nastěhovat a už jim nový dům málem shořel nad hlavou.

Článek

„O požáru se hasiči dověděli v neděli v podvečer. Ukázalo se, že hoří dílna rodinného domku. Požár zjistili sami majitelé, kteří také okamžitě proti plamenům zasáhli. Sami použili jak jeden přenosný hasicí přístroj, tak si pomohli i přírodním sněhem.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ještě se ani nestačili nastěhovat a už jim nový dům málem shořel nad hlavou.

„Dojezd cisteren k domu na samotách byl komplikovaný horší dostupností, a tak první cisterna dorazila za patnáct minut po výjezdu ze stanice. Hasiči bleskově rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a k hořící dílně se dostali přes garáž. Požár byl postupně dohašen a bylo zabráněno dalšímu rozšíření na nový dům,“ řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Majitelé uvedli, že v domě bydlí teprve jeden den. Dům zařizovali a značnou část věcí měli zatím v garáži a dílně. Zásahem hasičů se podařilo uchránit majetek za 3,2 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám