Hlavní obsah

Strašně mi chybí, vzpomíná u soudu v Ostravě matka na syna, kterému probodla srdce

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ze zabití dvacetiletého syna se před ostravským krajským soudem od pondělí zodpovídá Miluše Diblíková (51). Žena svého potomka usmrtila jednou ránou nožem do srdce, před soudem svého činu lituje a téměř nepřetržitě pláče. Tragédií loni v srpnu vyústilo dlouhodobě špatné soužití, syn svou matku údajně fyzicky týral.

Foto: Aleš Honus, Právo

Miluši Diblíkovou přivedla eskorta z vazební věznice. Svého činu žena lituje, protože syna měla podle svých slov ráda.

Článek

Žena je obžalovaná z ublížení na zdraví s následkem smrti. „Je mi strašně líto, co se stalo. Můj syn mi hrozně chybí, byl to pro mne nejbližší člověk a měla jsem ho strašně ráda. Vůbec nevím, jak se to mohlo stát, a nejsem si vědoma, že bych to udělala,“ vypovídala žena v pondělí u soudu pod přívalem slz.

Miluše Diblíková se svým synem nejprve bydlela u svého tatínka, po jeho smrti se pak i s potomkem přestěhovala do jednoho z bytů v Novém Jičíně. „Tam mě začal týrat, neustále vyžadoval peníze na alkohol. Bil mne a věčně mě vyhazoval z bytu. Tvrdil, že tam nemám co dělat, protože byt je napsaný na něho,“ vypověděla žena u soudu. Na dotaz, proč nic neoznámila, odpověděla, že to bylo z lásky k synovi. „Neříkala jsem to nikomu, protože jsem měla strach, aby syn neskončil ve vězení,“ řekla.

V osudný den 26. srpna přinesla z obchodu čtyři litry krabicového vína a se synem se začala opíjet. Když mladík vypil své dva litry, začal být agresivní.

„Chtěl, ať mu dám ještě moje víno. Když jsem to odmítla, vrhnul se na mne, začal mne škubat za vlasy a bít pěstmi po celém těle. Co se potom událo, už si nepamatuji. Jen to, že jsem si šla lehnout a pak jsem ho našla ležet v obýváku. Zkoušela jsem mu dát umělé dýchání a masáž srdce, a když to nepomáhalo, utíkala jsem k sousedům a volali jsme záchranku,“ dodala žena.

Hlavní líčení je naplánováno do čtvrtka, vypovídat budou svědci a soudní znalci. Pak bude s největší pravděpodobností vyhlášen rozsudek.

Reklama

Výběr článků

Načítám