Hlavní obsah

Nechtěl ženě přispívat na nájem, zasadil jí 27 ran bajonetem

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Před pěti lety vyšel Miroslav Szettey z vězení, kde si odpykával trest za vraždu. A loni v červenci měl muž slovenské národnosti zabíjet znovu. Podle státní zástupkyně se stala jeho obětí žena, se kterou společně obýval byt v Mariánských Lázních.

Soud řeší případ muže, který vraždil kvůli nájemnémuVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Sedmapadesátiletá Milica Nováková chtěla po o devět let mladším Szetteyovi přispívat na nájem, místo peněz ji ale recidivista ubodal bajonetem. Případ v pondělí začal projednávat Krajský soud v Plzni.

Szettey na svoji spolubydlící zaútočil vojenským bodákem poté, co mu sbalila věci a vykázala ho z bytu. „Schoval se v předsíni za závěs. Když ho tam žena našla, vrhl se na ni. Zasadil jí celkem sedmadvacet bodných ran do krku, hrudníku, břicha a zad. Tělo poté odtáhl do pokoje a z bytu ukradl platební kartu, ke které našel PIN, a později z automatu vybral peníze,“ uvedla žalobkyně Václava Brýdová.

Vzal jsem si bodák, schoval se za závěs v předsíni a čekal, až Milica vyjde z pokoje.
obžalovaný

Szettey u soudu odmítl cokoliv říci. Soudce tak přečetl jeho výpověď, kterou učinil po obvinění na policii.

„Dohodli jsme se, že jí budu platit půlku nájmu, tedy 4500 korun měsíčně. Peníze jsem jí ale nedával. Chtěla mě proto vyhodit z bytu. Naplánoval jsem si, že ji zabiju vojenským bodákem. Nejdříve jsem to chtěl udělat v lese, ale bál jsem se, že by mě někdo viděl. Tak jsem se rozhodl, že to udělám v bytě,“ citoval Szetteyova slova předseda senátu Jan Špeta. K činu se odhodlal poté, co na něho opětovně naléhala, aby si spakoval věci a z bytu odešel.

Vybrečel jsem se nad ní a zapálil v bytě svíčky, aby měla její duše klid.
obžalovaný

„Vzal jsem si bodák, schoval se za závěs v předsíni a čekal, až Milica vyjde z pokoje. První ránu jsem jí dal do břicha. Spadla na zem a potom jsem ji bodal do srdce. Chrčela, a tak jsem ji píchl do krku, aby se už netrápila,“ pokračoval soudce ve čtení výpovědi obžalovaného.

Svého činu vzápětí litoval. „Vybrečel jsem se nad ní a zapálil v bytě svíčky, aby měla její duše klid,“ řekl Szettey policistům. Z bytu pak odcizil platební kartu, ze které vybral sedm tisíc korun. Policie ho zadržela po třech dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám