Hlavní obsah

Chytili uprchlíka z honičky na Strakonické

Právo, Novinky, Jiří Forman, Radim Vaculík, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pražská zásahová jednotka ve čtvrtek po sedmé hodině večer zadržela hledaného Václava Hlinovského. Pětadvacetiletý mladík minulý týden ve středu uprchl od kradeného Citroënu Berlingo poté, co na něj ve Strakonické ulici v Praze policisté stříleli. Ve voze zahynula jeho spolujezdkyně.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásahovka zadržela hledaného uprchlíka HlinovskéhoVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Hledaného Hlinovského dopadla speciální zásahová jednotka ve středočeské obci Chodouň. „Naši policisté po něm intenzivně pátrali osm dní a především díky kriminalistům z Prahy II se ho podařilo najít,“ řekl Právu ředitel pražské policie Martin Vondrášek.

Foto: Policie ČR

Václav Hlinovský

Řidič minulý týden v kradeném vozidle ujížděl přes Zlíchov a nereagoval na světelné znamení k zastavení. Policisté si totiž při hlídce všimli jeho vozu, který odpovídal popisu automobilu, který někdo den předtím ukradl v Praze 6. Při honičce jeho řidič narazil do policejního auta. Z něj vyskočil policista a se zbraní v ruce vyzval řidiče k zastavení.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Policisté odvážejí zadrženého Václava Hlinovského.

Ten však začal na policistu najíždět, policista proto několikrát vystřelil do spodní části vozu. Řidiči se však podařilo ujet. Po několika stovkách metrů zastavil a utekl do tmy.[celá zpráva]

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Mapy.cz

Ve voze byla poté nalezena mrtvá pětadvacetiletá spolujezdkyně. Policistu, který na auto vypálil, začala minulý pátek vyšetřovat Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) kvůli podezření z usmrcení z nedbalosti. Inspekce uvalila na případ informační embargo, stále není jasné, jak žena zemřela.[celá zpráva]

Foto: Jiří Forman, Novinky

Zásahová jednotka eskortuje zadrženého.

Jak už dříve uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová, mladík byl před dvěma měsíci propuštěn z vazební věznice. Celkem byl Hlinovský v minulosti dvacetkrát stíhán kvůli majetkové a násilné trestné činnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám