Hlavní obsah

Zloděj odmontoval ohřívače, unikající plyn ohrožoval nájemníky

Právo, Aleš Honus
Karviná

Policistům se podařilo dopadnout osmnáctiletého zloděje, který v Karviné – Novém Městě během série bytových krádeží odcizil několik plynových ohřívačů. Ve dvou případech způsobil únik plynu a ohrožení nájemníků. Informovala o tom ve čtvrtek mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Foto: Policie ČR

Zloděj ukradl karmu.

Článek

První takové krádeže se mladík dopustil už v loňském roce na počátku listopadu. „Přes balkónové dveře se dostal do neobydleného bytu na Makarenkově ulici, kde v koupelně demontoval plynový ohřívač. Následně došlo k úniku plynu. Z domu muselo být evakuováno 12 osob, protože hrozil výbuch nebo požár,“ uvedla policejní mluvčí.

Na počátku ledna pak vnikl do několika dalších bytů na stejné ulici, kde kromě dalších věcí opět kradl průtokové ohřívače. Koncem ledna a na počátku února se pro změnu vloupal do dalších bytů na ulici Na Vyhlídce, v jednom z nich opět demontoval plynový průtokový ohřívač vody.

„Znovu tak ohrozil nejméně 15 nájemníků domu, kde jen díky včasnému zásahu hasičů nedošlo k výbuchu,“ dodala mluvčí.

Mladík byl obviněn ze zločinu obecné ohrožení a z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám