Hlavní obsah

Čtenáři Novinek pomohli dopadnout lupiče, který přepadal herny

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Lupiče, jenž v Ostravě s nožem v ruce přepadával herny, dopadla policie díky výzvě, kterou před týdnem zveřejnil server Novinky.cz. Pachatel v hernách neztrácel čas obcházením barových pultů a rovnou je přeskakoval. Policie ze zločinů obvinila 42letého podnikatele z Bruntálska. Trestnou činností chtěl splatit svoje rostoucí dluhy.

Lupič skáče při přepadeních přes barové pultyVideo: Policie ČR

 
Článek

O zadržení muže informoval ve čtvrtek šéf ostravské kriminálky Radovan Vojta. „Velmi nám pomohla výzva s videozáznamem, na kterém čtenáři pachatele poznali. Chtěl bych za to Novinkám a jejich čtenářům poděkovat,“ řekl Vojta.

Muž, který se v Ostravě v prosinci a v lednu dopustil tří loupeží, byl zadržen na Bruntálsku. „Při zadržení nekladl odpor a po předestření důkazů se přiznal. Při domovní prohlídce byla zajištěna zbraň i další věci související s trestnou činností,“ uvedl Vojta.

Chtěl splynout s davem

Zadržený lupič skončil ve vazbě. V minulosti sice už byl trestán kvůli neplacení výživného a také za výtržnictví, to však bylo již před delší dobou. „Motivem byly dluhy. Nedostal zaplaceno za odvedenou práci a potřeboval splatit dluhy pracovníkům i nájem bytu,“ dodal Vojta.

Muž, který žije na Bruntálsku, loupil v Ostravě proto, že si myslel, že ve velkém městě více splyne s davem. V tom se ale mýlil. „Hodně nám pomohly kamerové systémy nainstalované v hernách,“ doplnil Vojta.

Foto: Policie ČR

Hledaný lupič

Jak Novinky informovaly, pachatel v Ostravě přepadl dvě herny, z toho jednu dvakrát. Neztrácel přitom čas obcházením barového pultu a rovnou ho plavným skokem přeskočil.

K prvnímu přepadení došlo před Vánocemi v herně na Vítkovické ulici, kde si lupič nejprve objednal kávu a pak odešel na záchod, odkud se vrátil s nožem v ruce a žádal po barmanovi vydání peněz. Z herny si odnesl 28 tisíc korun. Muž loupil také 9. a 19. ledna, a to vždy ve stejné herně v centru Ostravy.

V prvním případě se chvíli rozhlížel a pak přeskočil barový pult, kde ohrožoval barmanku nožem, uzamknul ji na toaletě a odnesl si asi 70 tisíc korun. Podruhé do stejné herny rovnou vběhl a opět přeskočil barový pult, kde jinou krupiérku zase zavřel na záchodě a pak ukradl peníze a věci za 20 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám