Hlavní obsah

V Postřelmově se srazil vlak s autem, řidič zázrakem střet přežil

Právo, Miloslav Hradil
Šumperk

Štěstí měl ve středu dopoledne devětapadesátiletý řidič osobního auta, když se na železničním přejezdu na ulici Dlouhá v Postřelmově na Šumpersku srazil s osobním vlakem, který jel z Přerova do Šumperka. Utrpěl sice těžké zranění, ale nehodu přežil.

Foto: Policie ČR

Z hrozivě vypadající nehody vyvázl řidič jen se zraněním.

Článek

„Řidič vozidla Hyundai Accent vjel krátce po půl jedenácté na nechráněný železniční přejezd, přestože výstražné bezpečnostní zařízení bylo v daný okamžik v provozu. Proč tak učinil, je dosud předmětem šetření,“ řekl Právu šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík.

„Řidič utrpěl otřes mozku a pohmožděniny. Byl převezen do nemocnice v Šumperku,“ řekl Právu náměstek ředitele Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jan Weinberg. Z vlakové soupravy nebyl zraněn nikdo.

Foto: Policie ČR

K nehodě došlo na železničním přejezdu v ulici Dlouhá v Postřelmově.

„Dechová zkouška u strojvedoucího byla negativní. Celková škoda na vozidle, vlakové soupravě a kolejišti byla vyčíslena na 450 tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí. Nehoda zkomplikovala železniční dopravu mezi Postřelmovem a Zábřehem.

„Osobní vlaky byly v daném úseku po dobu jejího vyšetřování nahrazeny autobusovou dopravou,“ řekla Právu mluvčí ČD Kateřina Šubová. Trať byla znovu zprovozněna krátce před 14. hodinou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám