Hlavní obsah

Trojice mladíků terorizovala lidi v Brně

– Brno
Právo, pko

Na loupeživé výpravy vyráželi do okolí tzv. brněnského Bronxu tři mladíci ve věku patnáct až osmnáct let. Za cíl svých útoků si vybírali především své vrstevníky, ale v několika případech si troufli i na čtyřicátníky.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Do jejich arzenálu patřilo fyzické napadání, ale nikterak se nerozpakovali na podporu svých požadavků vytáhnout i nůž. Podle kriminalistů mají na svědomí nejméně 13 loupeží, při kterých způsobili škodu za 120 tisíc korun.

Past nad povedenou trojicí sklapla v neděli večer, kdy pobertové zaútočili na dvacetiletého mladíka. Policisté byli na místě do několika minut, přepadený muž strážcům zákona sdělil, že ho zbily a okradly tři osoby, navíc hlídce uvedl přesný popis a směr jejich útěku. Policisté všechny tři mladíky dopadli během chvilky na ulici Dornych, mladí loupežníci pak putovali rovnou do policejní cely.

„V okamžiku, kdy si trojici převzali kriminalisté k dalšímu šetření, bylo jasno. Jedná se totiž o mladíky, kteří se v posledních čtrnácti dnech věnovali uvedené trestné činnosti téměř každý den. Celé záležitosti se kriminalisté stále intenzivně věnují a zjišťují další skutečnosti,“ řekla policejní mluvčí Andrea Straková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám