Hlavní obsah

Za pokus vraždy přítelkyně dostal mladík osm let

– Ústí nad Labem
Právo, ape

I po novém projednání případu odešel od ústeckého krajského soudu 21letý Jakub Hejhal z Chomutova s osmiletým trestem vězení za pokus vraždy své přítelkyně. Stejně vysoký trest dostal u stejného soudu už loni v březnu, vrchní soud ale po odvolání případ vrátil k novému projednání s tím, že je nutné znovu vyslechnout svědkyni.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Jakub Hejhal z Chomutova před ústeckým soudem

Článek

Mladík si předloni na konci září počkal na svou bývalou přítelkyni, vylákal ji na skryté místo na mýtině v lesíku. Tam ji měl podle obžaloby začít škrtit a dvakrát bodnout nožem do krku a do zad.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Jakub Hejhal z Chomutova před ústeckým soudem

Dívka ale vážnější zranění neutrpěla. U soudu vypověděla, že se bála o život a že při škrcení prý nemohla dýchat. „Řekl mi: Chcípneš, děvko a začal mě škrtit,“ vypověděla před soudem. Hejhal pak měl s útokem přestat, pak ji prý i objímal. Svědkyně však často svá slova ve výpovědi měnila, například nejprve ji měl Hejhal škrtit vleže a pak vkleče.

Hejhal při své dřívější výpovědi u soudu popřel, že by chtěl bývalou přítelkyni zabít. Rozešli se prý asi měsíc před tím, než k incidentu došlo. Poté, co se na mýtině začali prát, údajně upadl a uhodil se do hlavy. Pak si prý nic chvíli nepamatoval a nemohl si vybavit, jak ke zranění na krku dívka přišla. „Nůž jsem nosil u sebe jen někdy na obranu před feťákama,“ řekl u soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám