Hlavní obsah

Za brutální vraždu dívky v Hulíně soud zvýšil trest na 25 let

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Na 25 let za mříže poslal v úterý Vrchní soud (VS) v Olomouci Lukáše Kopeckého (21) za brutální vraždu přítelkyně. O dva a půl roku tak zpřísnil trest, který vrahovi vyměřil senát zlínské pobočky Krajského soudu (KS) v Brně loni 5. prosince.

Foto: Petr Marek, Právo

Lukáš Kopecký u Vrchního soudu v Olomouci.

Článek

Hrůzná událost se stala loni 9. června na Kroměřížsku v bytě Kopeckého přítelkyně, a to krátce poté, co s ní měl dobrovolný pohlavní styk, a následné krátkodobé hádce. Ta se odehrála, když mu dívka sdělila, že prozradí jejich milenecký vztah. Kopecký ji nejprve po dobu až několika minut škrtil. Když si myslel, že je mrtvá, od těla odešel, ale setrvával ještě v bytě.

Žena však po krátké chvíli začala jevit známky života, a tak se k ní vrátil, vzal kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 17 centimetrů a značnou intenzitou jí zasadil nejméně sedm hlubokých řezných ran do levé části krku, až jí částečně oddělil hlavu. Následovala masivní krevní ztráta a ta spolu s poraněními, která nešťastnice utrpěla, byla příčinou, že na místě zemřela.

Foto: Petr Marek, Právo

Lukáš Kopecký u Vrchního soudu v Olomouci.

Poté se obžalovaný pokusil v bytě smazat své stopy na místech, kterých se předtím dotýkal, a před svým odchodem ještě odcizil počítač, jehož majitelem byl přítel zavražděné, a tento později prodal v zastavárně za čtyři tisíce korun.

Soud zpřísnil trest

U VS se Kopecký domáhal vrácení kauzy ke krajskému soudu s tím, že nejsou splněny podle jeho názoru podmínky pro uložení výjimečného trestu. Naopak namítal, že pouze díky medializaci celého případu mu krajský soud ukládal exemplárně přísný trest.

Státní zástupce zase požadoval upřesnit právní kvalifikaci jednání obžalovaného i o spáchání vraždy kromě zvlášť surového způsobu a ze zavrženíhodné pohnutky i o zvlášť trýznivý způsob a také navrhoval vyšší trest okolo 25 let.

A právě jemu dal VS zapravdu. „Způsob provedení vraždy byl skutečně mimořádně trýznivý. Krajský soud navíc v trestu nezohlednil ztíženou možnost resocializace obžalovaného. Proto jsme trest zpřísnili,“ vysvětlil předseda senátu olomouckého VS Petr Angyalossy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám