Hlavní obsah

Školačky se oddávaly sexu s řidičem autobusu, když cestující vystoupili

Právo, Patrik Biskup

Cestování školním autobusem mělo pro některé dospívající dívky z Klatovska erotickou příchuť. Oddávaly se sexu přímo s řidičem. A ten teď lítá v pořádném maléru. Přišel kvůli tomu o práci a ještě nad ním visí hrozba několikaletého vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Šestapadesátiletý muž je stíhán pro pohlavní zneužívání a svádění k pohlavnímu styku. Za to může v případě prokázání viny dostat u soudu až osmiletý trest,“ uvedla šéfka klatovského státního zastupitelství Jiřina Vítovcová. Podle ní se jednalo o dva případy z roku 2009.

„Ani jedné z dívek nebylo v té době ještě patnáct let,“ upozornila žalobkyně s tím, že se sexuální aktivitě obviněného nijak nebránily. Dostávaly za to peníze nebo různé dárky či cigarety.

K erotickým hrátkám docházelo přímo v autobusu, a to jakmile ostatní cestující vystoupili. Jedním z míst byla například točna městské linky v Klatovech-Lubech. „Řidič tam třináctiletou dívku líbal, osahával na přirození a nechal si třít pohlavní úd. Stýkal se s ní opakovaně a došlo mezi nimi dokonce i k souloži,“ řekl Právu zdroj, který zná k případu detaily.

Podobně se choval i k o rok starší školačce, která ho na parkovišti poblíž vlakového nádraží v Klatovech uspokojovala třením penisu.

Řidič obvinění popírá

Dívky vypověděly, že se s obviněným mužem seznámily jako s řidičem autobusu, který je pak vozil na různá místa a přemlouval k sexuálním kontaktům. To ale šofér rezolutně popřel a hájí se tím, že jde o výplod pubertální fantazie.

„Obě dvě holky znám. Vozil jsem je autobusem, povídal jsem si s nimi o škole. Svěřovaly se mi se svými problémy,“ tvrdí stíhaný muž. Upozornil na to, že o jejich věku dobře věděl, jelikož měly žákovské průkazky. „Nikdy jsem jim nic nedával a ani s nimi neměl žádné kontakty. To všechno si vymyslely,“ prohlásil.

Psychologové po provedeném testu na pravdomluvnost u obou dívek potvrdili, že jejich výpovědi jsou věrohodné. Žádná z nich nemá sklon ke zkreslování, neměly ani motiv msty nebo nenávisti.

Naopak podle informací Práva u řidiče znalci během vyšetření zjistili sexuální deviaci, a to exhibicionismus s preferencí dospívajících dívek. Navrhli proto ochranné léčení.

Řidič pracoval deset let u ČSAD autobusy Plzeň, kde s ním ze dne na den ukončili pracovní smlouvu.

„Měl problémy s cestujícími. Řešili jsme několik stížností na jeho nevhodné chování vůči ženám. Po té poslední jsem si ho vzal na pohovor a řekl jsem mu, že takového člověka tady nepotřebujeme. Okamžitě jsme se dohodli na ukončení pracovního poměru,“ reagoval ředitel podniku Miroslav Hucl.

Reklama

Výběr článků

Načítám