Hlavní obsah

Kvůli nedbalému zacházení s ohněm měli záchranáři na Ostravsku napilno

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodoňovice, Petrovice u Karviné

Ostravští hasiči a záchranáři zasahovali v neděli u dvou případů, v nichž hlavní roli sehrála lidská neuváženost a oheň. V prvním z nich se zranil muž, když zatápěl v kamnech pomocí hořlaviny a plameny mu vyšlehly do obličeje. U Karviné pak vzplanul rodinný dům od topidla, jímž se majitel pokoušel rozmrazit vodovodní trubky.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár rodinného domku způsobil škodu za 380 tisíc korun.

Článek

Nedbalost způsobila v neděli v podvečer požár rodinného domu v Petrovicích u Karviné. Jeden z obyvatel domku se přiotrávil zplodinami a musel být lékařsky ošetřen. Oheň vznikl od teplovzdušného ventilátoru, kterým se obyvatelé domu snažili nahřát zamrzlé vodovodní trubky.

„Hasiči dostali oheň pod kontrolu za dvacet minut, téměř hodinu jim pak zabralo dohašování. Požár poškodil garáž, její vybavení a zaparkovaný osobní automobil Citroën Xsara. Předběžná škoda byla odhadnuta na 380 tisíc korun,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár rodinného domku způsobil škodu za 380 tisíc korun.

Potvrdil také příčinu požáru. „Za oheň může nedbalost osob, které nedodržely bezpečnostní předpisy při používání elektrického teplovzdušného ventilátoru. Zřejmě se tak stalo při nahřívání vodovodních trubek,“ dodal mluvčí.

Hazard s hořlavinou skončil popáleninami

Hazardér, který se snažil v Hodoňovicích na Frýdecko-Místecku rozdělat oheň v kamnech pomocí hořlaviny, skončil v neděli v nemocnici. Utrpěl popáleniny v obličeji, ale také na rukách i nohou. Informoval o tom mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Záchranáři byli do Hodoňovic voláni po čtrnácté hodině odpolední. „Sedmadvacetiletý muž se pokoušet roztopit kamna, přičemž do nich nalil hořlavinu. Při následném prudkém vzplanutí došlo k vážnému zranění. Zasahující lékař zjistil popáleniny druhého stupně v obličeji, na horních i dolních končetinách, pravděpodobně na více než 15 procentech tělesného povrchu,“ sdělil Humpl.

„Záchranáři zahájili neprodleně chlazení a ošetřování popálených ploch, stejně jako farmakologickou léčbu. Muž byl letecky přepraven na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám