Hlavní obsah

V hořící chatce na Břeclavsku zemřel neznámý člověk

– Boleradice
Právo, miv

Tragicky skončil v noci na pondělí požár zahradní chatky v Boleradicích na Břeclavsku. Hasiči v troskách stavby při hašení našli torzo lidského těla.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

U požáru chatky zasahovalo několik hasičských jednotek

Článek

Odlesky plamenů zaregistroval v noční tmě náhodný svědek a hasičům o půlnoci ohlásil požár rodinného domu. Na udané místo vyjeli profesionální hasiči z Hustopečí, posíleni třemi dobrovolnými jednotkami.

Zjistili, že hoří dřevěná zahradní chatka na ploše kolem šesti metrů čtverečních a požár se již dostal do poslední, čtvrté fáze hoření. Osmatřicet minut po půlnoci měli situaci pod kontrolou.

“Po rozebrání zbytků chatky a dohašení lokálních ohnisek oheň zlikvidovali ve 2.14 hodin. V troskách objektu během zásahu našli ohořelé torzo lidského těla. Po totožnosti mrtvého člověka pátrají policisté,” uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Příčinu vzniku požáru šetří vyšetřovatel hasičů. Jako možné varianty považuje nedbalost při topení v kamnech na tuhá paliva, případně špatný stav kouřovodu. Podle majitele objektu není vzniklá škoda velká, hodnotu chatky vyčíslil na čtyři tisíce korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám