Hlavní obsah

Po požáru rekreačního střediska skončili v nemocnici tři lidé

Právo, Miloslav Hradil
Jeseník

Pětatřicet lidí, včetně dětí, museli hasiči evakuovat při požáru, který v neděli před druhou hodinou odpoledne zachvátil první patro budovy Vojenského lázeňského a rekreačního střediska v Jeseníku. Tři osoby byly převezeny do nemocnice.

Článek

Na místě zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z Jeseníku. „Už nepříjemně znějící tísňová informace o zakouřených prostorech v prvním patře, kdy se uvnitř objektu nachází větší počet osob, nevěstila z pohledu rychlé pomoci a záchrany osob nic příjemného,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Důkladný průzkum v objektu, rychlé nalezení ohniska požáru a evakuace většího počtu osob patřilo podle něj mezi priority v prvních minutách u zásahu. Hasiči po chvíli nalezli ohnisko požáru. Jednalo se o dvě hořící lednice u společenské místnosti.

„Samotná lokalizace a likvidace následně netrvala ani deset minut. Hasiči postupně z objektu vyvedli celkem 35 osob, místnosti během záchranné činnosti odvětrávali pomocí přetlakové ventilace. Mezi zachráněnými bylo rovněž několik dětí,“ uvedl mluvčí.

Na ošetření do nemocnice v Jeseníku byli podle něj převezeni ředitel, provozní a recepční, kteří aktivně pomáhali při evakuaci osob a nadýchali se přitom zplodin z hoření. „Podle dostupných informací se nejednalo o nic vážného. Bylo však nutné preventivní prohlédnutí lékařem,“ konstatoval Hošák.

Po důkladném odvětrání zakouřených prostor podle něj hasiči provedli závěrečný průzkum a vyloučili možná další rizika. Místo události si poté převzala vojenská policie a událost nyní šetří vojenský vyšetřovatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám